E-MOBILNOST - PIB: 112569739 | MB: 28326335 | +381 61 20 28 1589 | Časlava Veljića 53, 1090 Beograd, Srbija | nebojsa@emobilnost.rs

o-nama-header-image

E-Mobilnost

Nova Kia stiže u četvrtak, dizajn radikalno promenjen

Korejska kompanija će za tri dana predstaviti drugu generaciju modela Niro, čiji će izgled biti inspirisan HabaNiro konceptom. Ovo je poslednji automobil u seriji važnih noviteta koji su deo tranzicije ovog brenda ka „pružaocu usluga održive mobilnosti“.

Samo nedelju dana nakon što su prikazali radikalni EV9 koncept velikog SUV modela, Kia će predstaviti produkcijsku verziju njihovog kompaktnog krosovera Niro na Salonu mobilnosti u Seulu.

Novi Kia električni automobil
Izvor: Kia

Niro je vrlo bitan automobil za brend, jer je kao prvi serijski električni automobil kompanije zabeležio vrlo dobru prodaju. Podsećanja radi, prva generacija Nira bila je dostupna kao hibrid, plug-in hibrid i električno vozilo, a verzija sa konvencionalnim pogonom nije ni bila u planu. Za razliku od njihovog električnog modela EV6, e-Niro koristi adaptiranu verziju platforme za vozila koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem, a to se očekuje da će biti slučaj i kod druge generacije.

Da li će Kia i dalje nuditi tri opcije elektrifikovanog pogona, i dalje nije poznato, pa ćemo za više informacija morati da sačekamo četvrtak. Međutim ono što je jasno na osnovu prvih tizer fotografija jeste da će se izgled druge generacije biti potpuno drugačiji jer će se bazirati na HabaNiro konceptu koji je prvi put prikazan 2019. godine.

Novi Kia električni automobil
Izvor: Kia
Unutrašnjost novog Kia električnog automobila
Izvor: Kia

Tizer fotografija enterijera prikazuje potpuno novi izgled unutrašnjosti koji je sličan kao kod modela EV6, sa asimetričnom centralnom konzolom, novim volanom i dva velika ekrana.

Vidljivi detalji spoljašnjosti uključuju karoseriju u dve boje, što je opcija koja nije dostupna na aktuelnom modelu, i potpuno novi izgled prednjeg dela sa izmenjenom maskom hladnjaka u obliku „tigrovog nosa“.

Podelite vest

Slične vesti

Još uvek nema komentara

Ostavite komentar